Hei,

Miten menee?

Kiva, että olet pysynyt mukana tänne saakka. Jos olet pitänyt näkemästäsi ja lukemastasi, saatat olla kiinnostunut Superarkea -verkkovalmennuksesta. Verkkovalmennus laajentaa ja syventää arjen-, ajan- ja stressihallintataitoja mikroluentojen, käytännön tehtävien ja kirjallisen materiaalin avulla.

Superarkea -verkkovalmennus toteutettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2015. Palaute oli rohkaisevaa ja tästä syystä valmennus on taas saatavilla. Valmennus toteutetaan tällä kertaa, siten että voit aloittaa sen koska tahansa.

Valmennuksesta voi olla sinulle hyötyä, jos tunnistat jonkun seuraavista lauseista omaksesi:

”Mulla on kaikki periaatteessa ihan hyvin, mutta jotain niinku puuttuu…"

”Arki on pelkkää selviytymistä. Toivon heti herätessä, että olisi jo ilta."

”Teen jatkuvasti asioita muiden puolesta, mutta en saa niistä itselleni mitään."

”Minulle ei koskaan tapahdu mitään kivaa. Tuntuu, että kaikkien muiden elämä menee eteenpäin, mutta minä junnaan paikallani."

”Olen todella stressaantunut, enkä osaa enää nauttia oikein mistään, koska keskeneräiset asiat vaivaavat."

”Elämäni on yhtä suorittamista suorittamisen perään. Tuntuu, että en enää itsekään tiedä kuka olen.”

Verkkovalmennus on työkalu, joka auttaa sinua kehittelemään uudenlaisia, arkea parantavia ratkaisumalleja. Niiden seurauksena opit toiminaan ja ajattelemaan toisin. Vaikka näin:

”Elämässäni on paljon hyvää. Tunnen itseni iloiseksi ja etuoikeutetuksi että saan elää juuri tätä elämää."

”Minulla on runsaasti aikaa asioille, joita rakastan."

”Olen oppinut sanomaan ei kiitos pyynnöille, jotka eivät edistä hyvinvointiani."

"En ole enää lainkaan niin stressaantunut kuin ennen."

"Tiedän kuka olen ja mitä haluan. En yritä enää pakonomaisesti miellyttää muita, vaan tunnistan mikä minulle ja perheelleni on parhaaksi."

"Teen paljon asioita, mutta olen harvoin kiireinen. Tiedän, että saan asiat hoidettua ja olen ylpeä siitä."

 Tai peräti:

”Totta kai meille voi tulla yllätyskylään. Meillähän on aina siistiä!”


Kuten kerroin jo yhteisen taipaleemme alussa, en voi tietenkään luvata sinulle avaimet käteen- elämänmuutosta. Tarjoan näkökulmia, tehtäviä ja työkaluja, mutta työn teet sinä itse.

Arjen laadun kohottaminen on sinnikästä käytännön työtä ja välillä tylsääkin ponnistelua. Omat kokemukseni ja havaintoni muodostavat osan valmennuksen sisällöistä. Se ei johdu ainoastaan pohjattomasta tarpeestani puhua lempiaiheestani eli itsestäni, vaan siitä että jos minä olen pystynyt patologisena sählääjänä muuttamaan useita keskeisiä asioita elämässäni, kuka tahansa pystyy.

Olen myös omista elämänmuutoksistani edelleen niin tohkeissani, että haluan jakaa niitä mahdollisimman monen muun kanssa, inspiraatioksi ja varoitukseksi.

Varoitukseksi? Kyllä, koska alussa pieniltä tuntuvilla muutoksilla voi olla isoja seurauksia. 

Kuuluisan teorian mukaan ihminen tarvitsee 10 000 tuntia harjoitusta tullakseen jonkin asian mestariksi.

Luku on musertava, mutta meidän tapauksessamme vain inspiroiva: arkea ei tarvitse harjoitella salilla tai luokkahuoneessa, vaan harjoitukset tehdään tässä ja nyt, elämässä. Siksi arjen – ja sitä myöden koko elämänlaadun – parantaminen voi alkaa nyt. Ei huomenna, ei maanantaina, ei illemmalla. Vaan nyt, tässä hetkessä missä olemme.

Erikoisvarusteita ei tarvita, ainoastaan utelias mieli ja palava halu elää oman näköistä elämää.

Miksi sitten arjen parantaminen on tärkeää?

Visualisoi yksi elinvuotesi 365 palikaksi. Arkipalikat ovat vihreitä ja juhlapalikat keltaisia. Visualisoi sitten mieleesi ruudukko, jossa jokainen vuoden päivä saa oman värin luonteensa mukaan.

Kumpi väri dominoi ruudukkoa, vihreä vai keltainen?

Niinpä. Vaikka olisit Suomen kovin kreisibailaaja, vihreitä arkipalikoita – ihan tavallisia tiistai- ja torstaipäiviä - on kalenterissasi paljon enemmän kuin juhlapäiviä, joiden hauskuudesta ei tarvitse kantaa huolta.

Ja nämä tavalliset tiistait ja torstait, ne ovat sinun ainutkertaista elämääsi. Ne ovat juuri niitä ainutlaatuisia hetkiä, joista postikortteihin painettavat tai alaselkään tatuoitavat mietelauseet kertovat.

Siksi ei ole ollenkaan samantekevää, miten arkeesi suhtaudut. Kun teet valintoja, jotka kohottavat arkesi laatua, tulet kohottaneeksi koko elämäsi laatua.


Superarkea -valmennuksen peruskivi rakentuu omien arvojen kartoittamiselle. Sen jälkeen treenaamme muun muassa seuraavia osa-alueita:

Ajankäyttöä – Miten saat kalenteriin aikaa asioille, joita rakastat.

Stressinhallintaa – Muokataan stressistä ystävä.

Haaveita – Jalostetaan niistä tavoitteita.

Vahvuuksia – Tunnistetaan ja hyödynnetään niitä

Pelkoja – Miten niitä voi kesyttää 


Joten, mitä vastaisit näihin?

Haluaisitko viihtyä elämässäsi vähän paremmin?

Toivoisitko enemmän aikaa itsellesi?

Haluaisitko olla se, joka koet olevasi etkä se mitä esität olevasi?

Olisitko tyytyväisempi elämääsi, jos se näyttäisi enemmän sinulta?

Tarvitsetko tukijaa unelmillesi?

Haluaisitko olla vähemmän kiireinen mutta ehtiä enemmän?

Jos et pelkäisi, tekisitkö jotain toisin?

Jos vastasit kyllä, lähde mukaan. Yhdessä kaikesta tulee vähän helpompaa.

anna-nimikirjoitus

 

Ilmoittaudu valmennukseen tästä

PS. Mitä luulet? Olisiko jokun tuttusi arki pienen muutoksen tarpeessa? Jos kello kilahti niin tee hänelle palvelus ja vinkkaa sivusta. Pienikin apu voi johtaa suuriin muutoksiin.

   

Hyödyt

 • Stressikuormasi kevenee
 • Kiireen tuntu vähenee, mutta ehdit silti enemmän
 • Siirryt ajatuksista arkeasi parantaviin tekoihin
 • Saat tukea tavoitteillesi ja unelmillesi
 • Olet tyytyväisempi elämääsi, minkä myötä myös perheesi voi paremmin

Osta valmennus tästä.

anna-perho

Anna Perho

Ostaisitko valmennusta tältä naiselta?

Anna Perho on median sekatyöläinen, kolumnisti, radiojuontaja ja tv-esiintyjä, jolla on myös räjäyttäjän pätevyys. Hän pitää mediauransa kohokohtana MTV3:n pressitilaisuutta, josta hän sai lahjaksi hampaidenvalkaisupaketin.

Lisäksi Annalla on vakava suhde ratkaisukeskeiseen valmennukseen, jota hän opiskelee Lyhytterapiainstituutissa.

Anna on kirjoittanut neljä self-help-opasta, joista tuorein Superarkea 2 – perhe & työ, ilmestyi lokakuussa 2015. Kirjat käsittelevät omien arvojen mukaisen elämän löytämistä, ajan- ja stressinhallintaa sekä työn ja perheen yhdistämistä.

Anna on luennoinut kirjojensa sisällöstä tuhansille kuulijoille ympäri Suomea.

Siviilissä Anna on kahden teini-ikäisen lapsen äiti, yhden kivan miehen vaimo, ja Euroopan huonoin golfinpelaaja. Hän rakastaa kirjoja, ruokaa ja  Ex Libris-yhdistystä, jonka jäsen hän on. Anna puhuu usein yksinään. Hän harrastaa kaljaa ja nykytaidetta.

Annan puuhasteluja voit seurata näissä some-kanavissa:

TWITTER @annaperho

INSTAGRAM @annaperho

FACEBOOK @superarkea

anna-nimikirjoitus

100%

Tyytyväisyystakuu

Jos tuntuu siltä, että olen pettänyt luottamuksesi saat rahat takaisin. Takuu on voimassa kahden ensimmäisen valmennusviikon aikana.

Ilmoittaudu valmennukseen tästä
 • ”Koska lapseni parhaaseen kesälomaikaan kärsii korvatulehduskierteestä ja kykyni huumoriin on tällä hetkellä asian vuoksi about nolla, on pakko laittaa sulle palautetta että KIITOS, PELASTIT MUN PÄIVÄN. Nyt taas naurattaa ja on keveämpi olo.”

  Author image
  • Minna M
 • ”Haluan kiittää sinua hyvästä kirjastasi Superarkea. Kirja oli kirjoitettu ihanan ymmärrettävästi: hyvillä esimerkeillä ja mukaansa tempaavasti. Asiat olivat jo jollain tasolla itselläkin tiedossa, mutta eipä niitä käytännössä ole juurikaan näkynyt. Mutta nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni (ja myös aviomiestäni ☺), ja koti on paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Mieli lepää ja pulssikin tuntuu sopivasti."

  Author image
  • Heli L
 • ""Jatka samaa rataa, uskon että sun sanoilla on iso merkitys hyvinki monen ihmisen elämään. Et varmaan edes tajua, miten sun aito ajattelutapa ja siitä kertominen voi vaikuttaa todella radikaalisti ihmisten elämään positiivisella tavalla.”

  Author image
  • Antti M

Superarkea -verkkovalmennus

Valmennus alkaa heti kun olet ostanut sen. Valmennus sisältää 11 jaksoa, jotka voit opiskella omaan tahtiisi. Joka viikko saat uuden valmennuspaketin, joka sisältää videon, kirjeen sekä tehtävän. Annan valmennukselle 2 viikon 100-prosenttisen rahat takaisin- takuun. Kaikki verkkovalmennusmateriaalit ovat käytössäsi yhden vuoden ajan. Superarkea -verkkovalmennus toteutettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2015. 

Hinta: 129 euroa 

Minkä arvoiseksi sinä arvioit paremman arjen?

Ilmoittaudu valmennukseen tästä.

 

 

tuote01
Verkkovalmennuksen voit maksaa turvallisesti pankkitunnuksilla tai luottokortilla. 
tuote02
Verkkovalmennukseen voit osallistua kotoa käsin. 
tuote03
Verkkovalmennus sisältää 11 jaksoa. Kussakin jaksossa on video, kirje sekä tehtävä.
tuote04
Voit suunnitella itse missä tahdissa suoritat valmennuksen. Verkkovalmennusmateriaalit ovat käytössäsi yhden vuoden ajan. 
tuote05
Valmennus kestää 11 viikkoa. Koko valmennus tapahtuu verkossa.
Ilmoittaudu valmennukseen tästä

"Yksi PT-tunti maksaa satasen. Tää maksaa vähän enemmän, mutta vaikuttaa pidempään."

"Samalla rahalla saa baarista kaks pulloo samppanjaa ja päänsäryn."

"Mun ei tarvii lähteä minnekään! Paremman arjen opiskelu onnistuu kotisohvalta."  

Superarkea on paremman arjen manifesti, joka inspiroi sinua positiivisiin elämänmuutoksiin. 

Ilmoittaudu valmennukseen tästä

Q&A

Olen aloittanut elämänmuutosprojekteja aiemminkin, mutta ne ovat kaikki jääneet tavalla tai toisella puolitiehen. Miksi tämä metodi toimisi paremmin?

Superarkea -verkkovalmennus on yhdentoista viikon mittainen valmennus, jonka aikana valmennettavat saavat tukea ja käytännön harjoituksia, jotka tukevat muutosprosessia.

Valmennuksessa ei pyritä muuttamaan koko elämää yhdessä yössä, vaan pikemminkin yksi asia koko elämässä. Toisin sanoen tavoitteenasettelu pyritään lähtökohtaisesti muodostamaan siten, että valmennettava saa onnistumisen kokemuksia. Motivaatio syntyy onnistumisista, joten metodi tähtää mikromuutosten kautta isompiin tuloksiin.

Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että pelkkä valmennukseen osallistuminen ei takaa sinänsä mitään. Vasta valmennettavan sitoutuminen tavoitteisiin sekä sinnikäs työnteko tuottavat tulosta. Kokeileminen ei maksa mitään: jos olet tuotteeseen tyytymätön, saat rahasi takaisin.

Tiedän, että ongelmani johtuvat lähinnä saamattomuudesta ja ajanpuutteesta. En usko, että muutama nettikirje voi muuttaa persoonaani sellaiseksi, että saisin enemmän asioita aikaiseksi. Lisäksi työni ja perheeni asettavat minulle velvollisuuksia, joista en pysty mitenkään luopumaan.

Superarkea -verkkovalmennus lähtee ajatuksesta, jonka mukaan jokainen on oman arkensa paras asiantuntija. Uskon lujasti periaatteeseen ”The answers are in the room”, eli uskon valmennettavan itse tietävän parhaiten ratkaisut ongelmiinsa – hän ei vain vielä tiedä tietävänsä.

Jos miellät että ajanpuute on ongelmasi, kysymystä voi lähestyä ajattelemalla, että olet vain toistaiseksi löytänyt toimimattomia ratkaisuyrityksiä jäsennellä kalenteriasi. Superarkea-metodi tukee sinua prosessissa, jossa etsitään tapaa elää selkeämpää ja kiireettömämpää, mutta silti oman näköistä elämää.

En väitä, että elämä muuttuu tai että sen edes pitäisi muuttua valmennuksen myötä täysin stressittömäksi, koska se on mielestäni illuusio. Sen sijaan uskon vahvasti siihen, että jokainen voi oppia muutaman yksinkertaisen keinon avulla keskittämään toimintaansa siten, että suhde stressiin ja kiireeseen muuttuu oleellisesti positiivisempaan suuntaan.

Saamattomuus on huono tekosyy; tarina, jota kerromme itsellemme kun välttelemme sen tosiasian kohtaamista, että emme ehkä tee asioita joita todellisuudessa haluaisimme tehdä. Ehkä pelkäät tai välttelet jotain? Ehkä olet vain yksinkertaisesti hyvin väsynyt ja siksi toimeen tarttuminen tuntuu hankalalta? Oman teoriani mukaan suuri osa saamattomuuden tunteista johtuu liian vähästä levosta. Eli ehkä ”saamattomuutta” pitäisikin hoitaa levolla, eikä tekemällä koko ajan kaikkea lisää?

Mutta, summa sumarum: jos ajattelet, että nykyinen elämäntapasi on ainoa mahdollinen, suhtaudu siihen hyväksyvästi. Ehkä muutosten aika on joskus myöhemmin, eikä tämä valmennus ole sinun juttusi. Jos taas kaipaat muutosta, sinun täytyy tehdä jotain toisin. Osallistua tähän valmennukseen – tai sitten tehdä mitä tahansa, joka johdattaa elämääsi toiselle raiteelle.

Kakkua ei taaskaan voi syödä ja pitää, eli karusti sanottuna muutosyrityksistä kieltäytyminen poistaa valitusoikeuden. 

Katsomissani videoissa puhuttiin esimerkiksi kiireen selättämisestä. Miksi tarvitsisin neuvoja niin yksinkertaisten asioiden tekemiseen? Kysymyshän on vain ryhtymisestä!

Niinpä. Mutta oletko ryhtynyt?

Jokainen meistä tietää ainakin suurin piirtein, millaista on terveellinen ruoka, tai miten paljon meidän tulisi harrastaa vaikkapa liikuntaa. Silti yhä useampi maksaa personal trainerille näiden asioiden kertomisesta ja henkilökohtaisesta ohjauksesta.

Käyn itse PT:llä muutaman kerran kuussa, ja olen huomannut ainakin seuraavat hyödyt:

 • Tekosyyt vähenevät, kun tekemisestä on jollekin vastuussa. Pohjimmiltaan olen tietenkin terveyteni suhteessa vastuussa itselleni ja perheelleni, mutta PT toimii hyvänä tarkastajana sen suhteen olenko tosiaan tehnyt sen mitä olen luvannut.
 • Yritän kovemmin, kun hän on mukana treeneissä. Menen epämukavuusalueelle sen sijaan että jäisin sinne, missä kehitystä ei tapahdu.
 • Pysyn kartalla siitä mihin kannattaa keskittyä. PT antaa selkeät toimintaohjeet, joita minä vain toteutan. Tiedän, että tekeminen on riittävää ja riittävällä tasolla, kun olen ammattilaisen käsissä.

Olen itse vannoutunut selfhelp- ja science help-kirjojen ja –podcastien ystävä. En siksi, että kokisin olevani hukassa oman elämäni kanssa, vaan siksi, että minusta on hauska kuulla lempityyppieni kuten esimerkiksi Gary Kellerin, Jari Sarasvuon tai vanhan kunnon Oprahin kertaavan asioita, joista luulen tietäväni jo aika paljon. Useimmiten opin lukemastani ja kuulemastani myös vähän jotain uutta, ja saan potkua ja inspiraatiota muutoksiin ja päätöksiin, jotka parantavat elämäni laatua. 

Sinä päätät, ja rahat takaisin jos et diggaa. Diili?

Ilmoittaudu valmennukseen tästä