Kysymykset, jotka eliminoivat stressin

Anna Perho 31.01.2016 | superarkea

Tapasin pitkästä aikaa ystäväni Katjan. Katja on opiskellut joogaopettajaksi, vaikka hän työskenteleekin aivan toisella alalla (aikuisopiskelu, tuo loistava tapa kokeilla onko alan vaihto tosiaan se mitä haluaa, vai kannattaako jotkut asiat sittenkin vain pitää harrastuksina tai seuraavassa elämässä-lokerossa).

Suhtaudun itse skeptisesti joogauskovaisiin. Tarkoitan heillä ihmisiä, jotka väittävät joogan auttavan aivan kaikkeen likinäköisyydestä vaikeuksiin saada marenki vaahtoutumaan optimaalisella tavalla (Katja ei ole sellainen). Se raivostuttaa minua samaan tapaan kuin väitteet minkä tahansa asian Totaalisesta Hyväätekevästä Vaikutuksesta. Tällaisia aukottoman hyviä asioita ovat mm. parsakaali ja avantouinti. Vai oletko koskaan kuullut sanottavan niistä jotain edes etäisesti negatiivista.

Lue lisää

Kun ei yhtään huvittais

Anna Perho 18.01.2016 | superarkea

 

Motivaatio. Mitä tehdä kun se yskii?

1. Tee vähemmän. 

Kun aloitin 13 vuotta sitten säännöllisen liikkumisen (niin – olen sellainen ihminen joka voisi kutsua itseään termillä elämäntapaliikkuja, jos se ei olisi terminä niin ällöttävä), olin kahden pienen lapsen yrittäjä-äiti, jolla oli vähänlaisesti aikaa omaan harrasteluun.

Lue lisää

Kiitä, kokeile ja kompastele

Anna Perho 04.01.2016 | superarkea

Yksi keskeisistä elämänlaatuumme vaikuttavista asioista on työmme ja sen sisältö. Toivoisin, että jokainen saisi tehdä työtä, josta pitää, tai jota peräti rakastaa. Mutta mitä jos näin ei ole? Mitä jos työ tuntuu vain ikävältä velvollisuudelta, jolle ei ole vaihtoehtoja? No – niitä on. Näin väittää ainakin malesialaistaustainen Vishen Lakhiani. 

Vishen Lakhiani oli malesialainen tietotekniikan opiskelija, joka oli kurssinsa parhaita oppilaita. Hän pääsikin heti valmistuttuaan hurjaan uraputkeen Piilaaksossa. Hän rikastui ja menestyi, mutta jotain puuttui. Työnsä ohessa Lakhiani avasi pienen meditaatiosivuston, josta tuli sittemmin hänelle uusi ura.

Lue lisää